Posted by: RI | April 17, 2013

Comunicat privand amanarea zborului de record

Asa cum am mai precizat, pentru a efectua un zbor/salt de record trebuie indeplinite niste conditii stricte de siguranta, atat pentru echipaj cat si pentru traficul aerian din zona implicata, stipulate in diverse reglementari specifice.

Din pacate, conditia meteo din perioada toamna 2012 – primavara 2013 nu a permis efectuarea zborului/saltului de record, atat  din cauza variatiei intensitatii si directiei vantului in altitudine, care ar fi determinat depasirea zonei alocate – definita in protocol, cat si din cauza acoperirii cu nori, care nu permitea efectuarea zborului/saltului (decolare, ruta, aterizare) in zona montana, in conditii de siguranta.

Repartitia temperaturii in altitudine este de asemenea esentiala, deoarece o temperatura necorespunzatoare la sol poate face imposibila decolarea, iar o stratificare necoresunzatoare a temperaturii in inaltime poate impiedica atingerea altitudinii de record.

Aceste conditii meteorologice trebuie indeplinite simultan pentru ca tentativa de record sa-si atinga scopul propus.

Dupa cum se vede, Recordul Generalului Grigore Bastan se lasa greu doborat, pana si conditia meteo fiind deocamdata de partea sa.

In consecita, va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi, urmand sa ne dam intalnire in toamna, cand vom relua antrenamentele pentru doborarea recordurilor nationale de altitudine la parasutism si balon cu aer cald.

Aterizari fericite!

Echipajul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: